CWI – TAISTELEVA SOSIALISTINEN INTERNATIONAALI

2007-03-29 13:08:20
CWI (Committee for a Workers’ International) on kansainvälinen sosialistinen liike, jolla on jäseniä – puolueita ja ryhmiä – joka puolella maailmaa.

Rättvisepartiet Socialisterna (Oikeudenmukaisuuspuolue Sosialistit) on CWI:n ruotsalainen jäsenpuolue.
CWI haluaa työllään rakentaa perustan uudelle laajalle vallankumoukselliselle sosialistiselle internationaalille, joka voi yhdistää maailman työläiset ja nuoret globaaliin taisteluun kapitalismia, sotaa ja ympäristötuhoa vastaan.
CWI toimii tällä hetkellä noin 40 maassa. Osassa näistä maista ovat CWI:n puolueet merkittävä taisteluvoima, kun taas muissa maissa puolueilla on pieni merkitys toistaiseksi.

Rasismia ja seksismiä vastaan


CWI on vuosien saatossa tehnyt alotteita monille tärkeille kansainvälisille kampanjoille. Muutama vuosi sitten CWI:n nuoria jäseniä oli mukana perustamassa International Socialist Resistance (ISR), sosialistista nuorisoliikettä, joka muun muassa on toteuttanut maailmanlaajuisia opiskelija- ja oppilaslakkoja Bushin vuoden 2003 Irakin sotaa vastaan ja joka mobilisoi mielenosoituksia Saksassa kesäkuun alussa järjestettävää G8-kokousta vastaan.
ISR on myöskin vetänyt kampanjoita ilmaisen koulutuksen puolesta ja rasismia vastaan.
Elevkampanjen (Oppilaskampanja) Ruotsissa on mukana ISR:ssa.
Elevkampanjen oli ensimmäinen järjestö, joka otti kantaa seksismiin kampanjallaan ”Vägra Kallas Hora” (Älä hyväksy huorittelua).
CWI on luonnollisestikin ollut mukana kaikissa mittavissa antikapitalisitisissa protesteissa vuoden 1999 Seattlessa WTO-kokousta vastaan osoitetun historiallisen mielenosoituksen jälkeen.
CWI on se sosialistinen osa globaalista antikapitalististista liikkettä, joka taistelee uusliberalismia ja kapitalistista ryöstöä vastaan.
Siemen uuteen sosialistiseen joukkoliikkeeseen kehittyy tämän päivän taistelussa.

Uusia työväenpuolueita


CWI:n mukaan on rakennettava uusia sosialistisia työväenpuolueita, jotka voidaan sitten koota uudeksi suureksi työläisinternationaaliksi. Ammattiliittoja täytyy muokata demokraattisiksi ja taisteleleviksi järjestöiksi.
CWI:n jäsenillä ja puolueella oli merkittävä rooli Saksassa WASG-puolueen muodostamisprosessissa vuonna 2004. Saksassa toimii SAV (CWI:n puolue), sosialistinen siipi uudessa WASG:ssa, ja se taistelee todellisen vasemmistolaisyksikön periaatteellisen perustan puolesta: leikkauksia ja porvarillisten hallituksiin osallistumista vastaan, ja myös että WASG säilyy demokraattisena ja antikapitalistisena puolueena.
Brasiliassa olivat CWI:n jäsenet mukana rakentamassa uutta vasemmistopuoluetta PSOL (Puolue sosialismin ja vapauden puolesta), joka perustettiin 2004 presidentti Lulan ja sosiaalidemokraattisen PT:n petettyä luottamuksen.

Taistelu kannattaa


Ainoastaan päättäväisen ja tavoitteellisen taistelun kautta voivat työläiset ja nuoret voittaa nykypäivinä. CWI on näyttänyt toteen, että taistelu kannattaa, esimerkiksi: Irlannissa vesimaksuja vastaan, Nigeriassa polttoaineiden hinnankorotuksia vastaan ja Iso-Britanniassa, jossa CWI:n joukkokampanja Poll Taxia vastaan ei vain katkaissut epäoikeudenmukaisen verotuksen, vaan pysäytti myös Thatcherin, joka joutui eroamaan.
Sri Lankassa, jota jälleen kerran uusi sisällissota ravisuttaa, ovat jäsenemme vuosikymmeniä rohkeasti puolustaneet työväenluokan yhtenäisyyttä ja alistettujen tamilien itsemääräämisoikeutta.
Me olemme ainoa järjestö Sri Lankassa, joka julkaisee lehteä tamiliksi ja singaleesiksi, kun taas muu vasemmisto on antanut periksi singaleesisen hallituksen isänmaallisuudelle.
Sri Lankan viimeisimmässä presidentinvaalissa CWI:n ehdokas pääsi kolmannelle sijalle.

Vallankumouksellinen sosialismi


CWI on vallankumouksellinen, ei-sekteristinen vaihtoehto.
Olemme aina olleet valmiita yhteistyöhön muun vasemmiston tai kaikkien kanssa, jotka haluavat taistella. Poliittiset eroavuudet eivät saa olla esteenä yhteiselle taistelulle mutta kukaan ei kuitenkaan hyödy siitä, että poliittiset eroavuudet lakaistaan maton alle tai piilotetaan.
Protestit ja mielenosoitukset eivät yksistään poista kapitalismia ja imperialismia.
Kapitalismin hävittämiseen vaaditaan työväenluokan itsenäistä järjestäytymistä ja tietoista taistelua sosialismin puolesta. Se on edelletyksenä, että uudet vasemmistolaisliikkeet, esimerkiksi Venezuelassa ja Boliviassa, voivat johtaa taistelun todellisen vallankumouksellisen muutoksen puolesta, niin että se ei jää puolitiehen.
Tämänpäiväisen työmme kautta CWI haluaa kiirehtiä uusien vallankumouksellisten sosialististen joukkopuolueiden kehittymistä ja työväenliikkeen sosialistista uudestisyntymistä.

Tule mukaan CWI:n taisteluun rakentamaan uutta kansainvälistä sosialistista liikettä. www.socialistworld.net

___________________________________________________________________________
CWI – Committee for a Worker’s International

Rättvisepartiet Socialisterna (Oikeudenmukaisuuspuolue Sosialistit)
on CWI:n ruotsalainen jaosto.
CWI (Committee for a Workers’ International)
vaikuttaa noin 40 eri maassa kaikissa maanosissa.
Kotisivu: www. Socialistworld.net

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!