Dagbok från sommarlägret

av Eli Karlsson // Krönika i Offensiv

Socialistiskt läger med bad, sol och politik (Foto: Natalia Medina).

När vi kom på fredagen kände man sig väldigt välkommen. Det första seminariet vi var på var Socialistisk feminism inte ID-politik med Liv Shange Moyo. Det var väldigt intressant att lyssna på, även fast vi hade missat inledningen. Vi skulle egentligen ha workshops efter lunchen, men det var så fint väder att vi sköt upp det till lördagen så istället hade vi bara fri tid att göra vad vi ville eftersom det skulle spöregna på lördagen. 
Lunchen vi fick på fredagen var väldigt god, det var spaghetti med någon vegoröra. Jag fick jag lära mig grunderna i boxning av Natalia vilket var väldigt kul tillsammans med några andra. Efter det paddlade jag och min flickvän kanot och badade i sjön. Till kvällen var det ett stormöte om socialistisk plan för klimatet. Först pratade Rut Elliot Blomqvist om planekonomi och kampanj för rörelsen. Efter det var det gruppdiskussioner i ca 30 minuter där man kunde välja mellan fyra olika diskussionsgrupper. Jag valde att gå på Plastepidemin av Julia Seward som också är min tjej. Det var väldigt intressant och lärde mig nya grejer under den diskussionen, till exempel att plast i sig inte är dåligt utan det är alla dessa engångsprodukter gjorda av plast som är det dåliga. Efter det hade vi en återkoppling med en diskussion och en avslutning med Arne Johansson.

På lördagen började vi dagen med att välja mellan fyra olika seminarier och då valde vi att gå och lyssna på Marxism: Marx analys av kapitalet med Ville Karlsson. Det var också väldigt intressant att lyssna på och det var en sammanfattning av Marx böcker och beskriver grunderna i ekonomi. Efter lunchen hade vi två olika workshops man kunde välja mellan och jag valde att gå på Ungdomssatsningen med Liv Shange Moyo och Natalia Medina. Där pratade vi om till exempel hur vi ska kunna värva fler ungdomar och hur vi kom i kontakt med partiet. Senare under dagen blev jag sjuk så kunde inte vara med på stormötet som var om CWI 45 År – Vad är trotskism?

På söndagen gick vi på ett seminarium om När betongen reser sig med Johannes Lundberg där vi pratade om förorterna och RS arbete i Göteborgs förorter. Det var väldigt bra och intressanta diskussioner. 
Det sista stormötet vi hade var om Arbetsrörelsens socialistiska återfödelse, Corbyn, visar vägen?, och Stoppa utvisningarna och som avslut pratade Liv. Det var ett väldigt bra stormöte och avslut på lägret. 
Det var ett väldigt bra och givande läger eftersom jag inte alls är så insatt i politik så det var väldigt bra att jag följde med. Jag har lärt mig massa nytt och ser fram emot att lära mig ännu mer.