Dags att boka in Förortsforum för rättvisa 19 maj

2018-04-05 13:55:35


Kom på Förortsforumet och diskutera hur vi kan skrota det segregerade klassamhället.

Ett Förortsforum för rättvisa arrangeras i Husby lördagen den 19 maj. Där ska vägar diskuteras att bryta dagens segregerade klassamhälle och bygga om landet jämlikt, jämställt och hållbart.
Dagen inleds av Rrrriot Sambas trummor på Husby torg kl 12. Från kl 13 till kl 18 hålls därefter gruppdiskussioner, paneldebatt mellan aktivister och politiker och ett avslutande stormöte, varvat av poesi, musik och utställningar i Folkets Husby. Bland inbjudna artister finns förutom Rrrriot Samba lärarbandet Magistern (se ovan), The Fackpamps och unga Poetry Slam-stjärnan Ali Shohani.
Teman för de parallella gruppdiskussionerna blir Bostäder av och för vem?, Likvärdig skola och vård, Trygghet mot våld, Grön omställning och eventuellt ett vittnesseminarium Fem år efter kravallerna. ”Hur ska segregationen brytas” lyder rubriken för debatten med politiker, där hittills både S, V och MP tackat ja. Om det går som arrangörerna hoppas ska dagen avslutas med ett stormöte som tar ställning till en deklaration med adress till de partiledare som tre veckor efteråt gästar Järva politikerveckan.

Initiativet är ett samarbete mellan Norra Järva Stadsdelsråd, Rött Forum, Rinkeby framtidskommitté, Gulliga folkrörelsen (eko-odlare) med flera. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!