Därför ArbetarInitiativet i EU-valet

2009-05-13 19:18:01
Ammar Khorshed, asylaktivist, Lund och kandidat för ArbetarInitiativet:
– Samtidigt som de etablerade partierna fortsätter sina attacker mot flyktingar och invandrare och i praktiken har avskaffat rätten till asyl, växer nu ett verkligt EU-motstånd fram grundat på internationell solidaritet, som tar kampen mot rasism och nazism och står på flyktingarnas och de svagas sida.

– Själv är jag aktiv i Rättviseparti­et Socialisterna och i Aktion mot deportation som kämpar för asylrättens återinförande och för flyktingars och papperslösas rättigheter.
– Tillsammans med andra har jag deltagit i och varit medorganisatör till flera asyldemonstrationer i Malmö.

– Aktuellt idag är exempelvis kampen som förs på Vårboskolan i Arlöv, där jag och ArbetarInitiativet aktivt har stöttat eleverna i proteströrelsen mot avvisningsbeslutet mot en av eleverna.
arbetarinitiativet.se

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!