Demonstrera mot åtalen!

2011-08-24 16:03:29
På måndag (den 29 augusti) hålls rättegången mot de 13 åtalade asylaktivisterna som lyckades stoppa utvisningen av en romsk man i mars tidigare i år.  Polisen har mottagit hård kritik på grund av sitt våldsamma ingripande.

Inför rättegången har aktivisterna kallat till en stöddemonstration som ska tåga från Brunnsparken till tingsrätten. Tal kommer att hållas av de åtalade både i Brunnsparken och utanför rättegången.

– Den politiska kampanjen kring rättegången är viktig. Vi vet att systemet räds asylrörelsen. RS ifrågasätter inte bara den rasistiska flyktingpolitiken utan hela systemet bakom den – allt från högerpolitikernas nedskärningar till Fort Europas allt högre murar och ”samordnade asylpolitik”, säger Linnea Wallberg, en av de åtalade och ordförande för RS Kortedala-Bergsjön.
De 13 åtalade är den andra gruppen av asylrättsaktivister som dras inför rätta efter blockaderna mot förvaret i Kållered.
Stefan Berg

Demonstrera mot åtalen!


29/8 kl 11.30
Brunnsparken, Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!