Demonstrera mot surrogatindustrin

Kvinnokamp mot kvinnohatet – stoppa surrogatindustrin! (Foto: Natalia Medina)

av Offensiv

STOCKHOLM: Den 20 oktober kallas det till ny demonstration mot den kvinnoförtryckande surrogatindustrin, kl 14.00 på Sergels torg. Det är mot det kvinnohatande bolaget Tammuz, som kringgår den svenska lagstiftningen genom att istället utnyttja fattiga, desperata kvinnor i mindre välmående länder, som i Östeuropa. Det är vanligare att i Sverige utnyttja fattiga kvinnor för att få ett biologiskt barn än att adoptera. 
Det är en industri som normaliserar förtrycket av kvinnor och i ännu högre grad reducerar kvinnor till en vara på den kapitalistiska marknaden. Nu sluter vi upp mot handeln av kvinnor och barn, nu säger vi nej till exploateringen av fattiga kvinnor. Slut upp och visa ditt motstånd!
Här finns eventet på Facebook.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!