Demonstrera mot utförsäkringarna

2011-04-25 11:02:30
På annandag påsk den 25 april väntas tusentals människor på ett 50-tal platser i landet samlas till demonstrationer och protestmöten mot den nya omänskliga sjukförsäkringen.

Initiativet, som har tagits av aktiva i olika kyrkor som dagligen möter förtvivlade sjuka utan medel att klara sig, har med hjälp av Facebook på bara ett par månader fått bred uppslutning av berörda sjuka, anhöriga och vänner, läkare och författare, men också från anställda på Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Som en gräsbrand, eller i varje fall ”en porlande vårflod över hela vårt avlånga land”, har en av de mest drivande, Charlotte Thérèse Björnström, beskrivit proteströrelsen.

Sent omsider har även fackliga organisationer som LO och Kommunal, som för länge sedan bor­de ha tagit strid för sina sjuka medlemmar och besegrat regeringen i denna fråga redan innan valet, uttalat sitt stöd.

RS/Offensiv uppmanar alla att delta och göra protesterna mot utförsäkringarna till den första stormsvalan inför en ny mäktig revolt mot ökade klassklyftor.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!