”Det är en reaktion från både personal och patienter”

2016-08-31 12:25:43
Äntligen har diskussionen kommit igång om dagens krisartade situation i sjukvården som råder i hela landet.

Problemen som beskrivs gäller både personalens arbetsmiljösituation och den bristande omvårdnaden samt för få vårdplatser för patienter. När vi i Rättvisepartiet Socialisterna har kampanjat för vården i Örebro och Karlskoga har vi märkt att det finns ett starkt stöd för förändringar i vården. Folk har skrivit på våra protestlistor och vi har samtidigt spridit information om de demonstrationer för vården som kommer att äga rum den 4 september.

Speciellt hemtjänstpersonal uttrycker att det är bra att frågan om vården kommer upp, vilket kan göra att även deras arbetssituation kan komma upp till diskussion.

Barnmorskan Ami Sundén på Universitetssjukhuset i Örebro, med i den lokala ledningen för manifestationen, intervjuades i Nerikes Allehanda veckan innan den 4 september, där hon vittnar om den alldeles för pressade vårdsituationen i regionen, vilket enligt henne beror på att besparingarna och nedskärningarna har varit alldeles för många.

– Pengarna finns, det handlar bara om prioriteringar, berättar hon till tidningen och uppger också att manifestationen har fått ett positivt bemötande på sin arbetsplats. 

Initiativet till manifestationen är ett utslag av för lite resurser i vården under en för lång tid. 

– Det är en reaktion från både personal och patienter. Vård måste få kosta pengar och alla har rätt till bra vård, säger hon vidare. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!