”Det finns resurser – men i fel fickor”

2011-09-07 16:55:29
I Marks kommun är det Rättvisepartiet Socialisterna som har tagit initiativ till en protest den 17 september. Erkki Kuningas, RS-medlem i Mark, berättar varför.

Skene lasarett har präglats av de nyliberala nedskärningarna ­under lång tid, och Erkki berättar att det egentligen inte finns något lasarett kvar.
– Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS), som Skene lasarett ingår i, har drabbats av massiva nedskärningar. Till exempel har akuten i Skene lagts ned utan att  resurserna ökat på Borås akutmottagning.

Erkki berättar också hur akutpatienter åker ambulans förbi Skene lasarett på väg till Borås.
– Om det handlar om minuter så kan det vara ödesdigert! Dessutom har det ökade trycket i Borås medfört att patienter läggs i opassande utrymmen och väntetiderna är för långa. Den ­kaotiska situationen skapar slår mot vårdpersonalen.
– Därför är det viktigt att demonstrera den 17 september och att vi blir många. Dels för patienterna men också för vårdpersonalen. Det finns resurser, men de hamnar i fickorna på de rika.

Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!