Elevstrejk och protester lyckades rädda fritidsgård och bibliotek

2009-10-21 15:45:27
Göteborg: Den 15 oktober strejkade och demonstrerade ungdomar från Olofstorp mot förslaget att lägga ned Berg­ums fritidsgård.

Ungdomarna från Olofstorp har utan tvekan inspirerats av de protester som räddade fritidsgården i grannför-orten Hammarkullen före sommaren.
De strejkande eleverna uppvaktade politikerna med ett tydligt budskap – ”Rädda fritidsgården”. Ilskan mot nedskärningarna var tydlig.
Samtidigt hade de startat en namninsamling på nätet som nu har 1 000 namnunderskrifter.
Ca 50 personer samlades den 20 oktober innan politikernas dialogmö­te för att demonstrera mot stängning­en av biblioteken i Hammarkullen. På mötet deltog cirka 150 personer. Då backade man om nedläggningen av biblioteket och Bergums fritidsgård. Kamp lönar sig! Men fler nedskärningar kommer.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!