En antirasistisk massrörelse behövs

2008-12-08 19:19:38
För att stoppa nazismen behövs en kampanj med massförankring på skolor, arbetsplatser och i bostadsområden.

Nätverket mot rasism som arrangerade motdemonstrationen i Salem har tyvärr inte den inriktningen. Rättvisepartiet Socialisterna och Elevkampanjen valde därför att delta i den stående demonstrationen, men inte att gå med i det demonstrationståg som avgick mot Rönninge station där resten av demonstranterna satt fast. Tåget stoppades dock upp av polisen efter några hundra meter.

RS, EK och andra deltagare var ett sjuttiotal som lyssnade på tal om hur en stor antirasistisk rörelse kan byggas upp och stärkas för att stoppa nazism och rasism. Ishtiaq Ahmed, en av de sparkade pakistanska sjömännen på båten Birger Jarl, talade även om deras kamp mot rederiet Allandias diskriminering och rasism.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!