Enad Front Mot Rasism fortsätter i Göteborg

2008-09-03 15:18:16
En ny termin har startat på skolorna och de senaste två veckorna har RS tillsammans med Elevkampanjen och Socialistiska Studenter varit på Schillerska, Hwitfeldtska, Angered, Burgården, Ingrid Segerstedt och Katrinelunds-
gymnasierna samt på Göteborgs universitet, på pedagog- och humanistutbildning- arna.

Huvudkampanjen har varit kamp mot rasism och högerpolitik – stoppa sverigedemokraterna.
Såväl elever som lärare har varit överens om behovet av en kampanj mot sd som tar upp de bakomliggan­de orsakerna till partiets framgångar som är missnöjet med de etablerade partierna och den statliga rasismen. Mest upprörda har man varit mot moderaternas rasistiska utspel.
Kampanjen kommer att fortsätta under de kommande veckor med aktivistgrupper på skolorna. Ett tjugotal elever har sagt sig vilja engagera sig på sin skola eller på fritiden i kampen mot sverigedemokraterna.
Under första veckan och helgen såldes 50 nummer av Elevkampanjens antirasisthandbok Sänk Rasismen.
Sorsch Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!