Eskilstuna: Rädda skolor och bibliotek

2009-05-28 11:24:39
Knappt hade de styrande Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Eskilstuna backat från de planerade nedläggningarna av Hållsta och Hällberga skolor förrän ett nytt nedläggningshot av Fröslundaskolan läggs fram.

Utan tvekan har protesterna på ett avgörande vis bidragit till att rädda de båda kommunala skolorna, Håll­sta och Hällberga, från nedläggning.
Ett annat tecken på att trycket underifrån har effekt är att de styrande i Eskilstuna har börjat diskutera om att bryta mot balanskravet för att klara sig ifrån de stora nedskärningarna.
Men samtidigt har högerpartier­na i Eskilstuna föreslagit att Frös-lundaskolan läggs ned, vilket lett till protester från boende i området. Dessutom tillkommer nu ett beslut från S och V om att lägga ned flera biblioteksfilialer i Eskilstuna, bl a den i Fröslunda.

Nästa demonstration mot ­skolnedskärningar i Eskilstuna äger rum lördagen den 30 maj, med samling kl 10.45 i stadsparken.

RS Eskilstuna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!