Etiopiens diktatur övervakar flyktingförening i Sverige

2013-01-09 13:05:52
Regimen i Etiopien oroas över den aktiva flyktingföreningen i Sverige. De har tidigare stämplat Etiopiska Flyktingföreningen som ”terrorister”. Nu erkänner en av landets högsta spion- och censurchefer att de har hackat flyktingföreningens hemsida.

– Det är generaldirektören för informationssäkerhet, Tekle Berhane Woldu Aregawi, som i en intervju med en av regimens tidningar, Zemen magazine, säger att regimen har hackat föreningens hemsida. Det finns även dokumenterat av Etiopiens satellit-tv, berättar Fentahun Assefa i flyktingföreningen.
– Vi såg att hemsidan har saboterats och kontaktade vårt webbho­tell. De bekräftade att flera försök har gjorts, med olika metoder mot hemsidan http://www.ethiorefugeswedenass.org/.
Etiopiska Flyktingsföreningen fick stor uppmärksamhet för sina demonstrationer utanför ­Etiopiens konsulat i Stockholm med krav på frigivning av de båda svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye. Regimens brutalitet blev känd i Sverige genom anklagelserna och domen mot de båda. Detta bekräftades än mer när de frigavs och återkom till Sverige i september.

Regimkritiker i Etiopien anklagas precis som Martin Schibbye och Johan Persson för terrorism med hjälp av förfalskade ”bevis” och döms till långa fängelsestraff. Journalister hör till de som har drabbats hårdast. Många etiopiska flyktingar i Sverige är också journalister.

Det är känt att konsulatet i Stockholm spionerar på, registrerar och hotar etiopiska flyktingar.
– Vi som lever i Sverige som flyktingar engagerar oss mot regimen i Etiopien. Regimen vet vilka vi är och även våra släktingar i Etiopien registreras och trakasseras, säger Fentahun Assefa.
Detta har dock ännu inte fått Migrationsverket att ändra sin hårda linje mot flyktingar från Etiopi­en.

Flyktingföreningen sammanfattar:
”Angående oss flyktingar som bor i Sverige händer följande:
  1. En del har fått halverad matersättning.
  2. Andra får ingen matersättning alls.
  3. Vi får ingen sjukvård.
  4. Barnen får inte gå på förskola eller skola.
  5. Flera är hemlösa, utan någonstans att sova.
Vi vill ha rättvisa beslut och vi behöver beviljad flyktingstatus omgående.”
Flyktingföreningen kräver nya möten med Migrationsverket, med stöd av vittnesmål från Martin Schibbye och Johan Persson.
Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!