EU stoppade Ship to Gaza

2011-08-03 14:27:10
Ship to Gaza, som skulle förse palestinska Gaza med förnödenheter som medicin, cement och ambulans hålls kvar i grekisk hamn under militär bevakning.

Grekland likväl som FN och EU hjälper nu Israel att upprätthålla sin katastrofala blockad av ’utomhusfängelset’ Gaza – en ”outsourcing” av den israeliska blockad- och ockupationspolitiken.
Beslutet att stoppa fartygen visar också vilken kapitalets diktatur som nu råder över krisens Grekland, som uppenbart inte kunnat stå emot krav från EU och IMF.
För ett år sedan dödades nio fredsaktivister när Israeliska kommandosoldater bordade ett fartyg på internationellt vatten. I år uppmanar alla stater att Ship to Gaza ska stoppas.
Villkoren i Gaza har försämrats drastiskt av blockaden. FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar uppger att lönerna sjunkit med en tre­djedel.
De flesta av Ship to Ga­zas svenska passagerare har nu återvänt till Sverige. Flera av dem, t ex Mattias Gardell och Kalle Larsson (V) talade på måndagens manifestation på Mynttorget i Stockholm.
Kalle Larsson talade om hur Israel börjat släppa in förnödenheter och om att Ship to Gaza och protester internationellt har satt press på Israel.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!