Facklig demonstration för pensioner och strejkrätt

2018-02-21 14:06:09
Nej till höjd pensionsålder! Inskränk inte strejkrätten! Det är parollerna när Seko Tunnelbanan, klubb 111, arrangerar en demonstration lördag den 10 mars. Klubben reagerar både mot att pensionåldern höjs och att strejkrätten hotas. Här är deras uttalande:

”Nyligen kom nästan alla riksdagspartierna överens om att höja den allmänna och lägsta pensionsåldern från 61 till 64 år. Svenskt Näringsliv jublar!
Genom detta är man tvungen att jobba fram till minst 67 år för att få pension. Pensionen kopplas till medellivsåldern, så att pensionsåldern kan höjas ytterligare. De vill att vi ska arbeta tills vi dör!
Produktiviteten har ökat avsevärt, men vi som arbetar får varken sänkt arbetstid eller får högre löner som står i relation till den ökade produktiviteten. Istället höjer man pensionsåldern! Staten har råd att stödja kapitalet genom olika åtgärdspaket och genom att spela bort våra pensionspengar på aktiemarknaden. Allt detta ska vi, arbetarklassen, stå för. Med höjd pensionsålder och minskade pensioner.
Samtidigt vill regeringen och många andra partier, och självklart borgarklassen, att strejkrätten ska inskränkas. De ser att folket i Sverige kommer att reagera mot den antifolkliga politik som de för och vill förekomma reaktionerna.
Facket ska finnas för att försvara arbetarklassens intressen och inte de rikas, borgarklassens, privilegier. Försöken att inskränka strejkrätten och höja pensionsåldern pågår i hela EU. Regeringar, EU och kapitalet vill försämra för oss. Istället säger vi: Gör motstånd!”

Demonstrationen samlas på Norrmalmstorg i Stockholm lördag den 10 mars kl 14.00. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!