Facklig tribunal mot privatiseringar

2006-12-10 17:53:41
Under helgen arrangerade Seko klubb 119 en tribunal mot privatiseringar på ABF-huset i Stockholm.

Huvudperson var Per Johansson, sparkad av Connex för att ha drivit en tuff facklig linje mot företaget.
Internationella gäster från Londons och Oslos spårtrafik utgjorde en panel, tillsammans med Per Johansson och Jannis Konstantis från klubb 119 och Ingela Edlund från fackförbundet Seko.
Laurie Holden rapporterade om det skräckvälde som rått på arbetsplatserna i Londons tunnelbana, då Connex drev trafiken. Förutom det fiffel med offentliga finanser, som slutligen ledde till att kontraktet med Connex revs upp, bedrevs en häxjakt mot de arbetare och tjänstemän, som vågade sticka upp mot företaget.
Andreas Lauvstad från Oslo sporveiers arbeiderforening, berättade om det fackliga motståndet till den påbörjade uppstyckning av verksamheten i en lång rad separata enheter. Detta är helt klart en förberedelse för upphandling.

Bilbo Göransson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!