Falsk Offensiv – försök att sabotera

2010-03-24 16:58:11
Många av Offensivs prenumeranter har i veckan fått ett blad som kallas ”Offensiven” hem i brevlådan.

Bladet ges ut av en grupp som hoppat av Rättvisepartiet Socialisterna (RS). Nu hoppas de starta ett eget parti och en tidning genom hätsk smutskastning av Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv.
– De vill sabotera ge­nom att lura folk att sluta prenumerera på Offensiv, säger Elin Gauffin, vice ordförande i Rättvisepartiet Socialisterna.

– Prenumeranter som fått avhopparnas tjocka utskick upptäcker snabbt att avhopparna saknar socialistisk politik. Många har hört av sig och uttryckt stöd till RS och Offensiv. Andra har höjt sina medlemsavgifter till RS för att besvara angreppen, säger Kristofer Lundberg, RS Göteborg.

– Vi tycker att man ska lyssna på båda sidor och ta ställning. Därför publicerar vi nu på vår hemsida en rad dokument från debatter de senaste åren, säger Per-Åke Westerlund, RS ordförande.

– De som har frågor får gärna ringa eller e-posta, 08-605 94 03 eller rs@socialisterna.org

Läs mer:
Internationell socialism eller lokalpatriotism?

Berövats två månader? 

RS – intern demokrati och debatter

Avhopparna ser ner på kvinnokamp

Klimatkampen är global

Ska antirasismen tonas ned?

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!