Film: Brutal polisinsats mot hungerstrejkande palestinska flyktingar

2015-10-08 12:43:14
Just nu pågår en våldsam polisinsats mot de hungerstrejkande palestinska flyktingarna i Malmö. Polisen sliter ned tält, pepparsprayar och slår på uppdrag av Malmö stad. Flyktingarna hade bestämt att bara göra passivt motstånd och var tydliga med att de inte skulle göra aktivt motstånd. Men när polisen började knuffa, släpa och ge sig på de allra sjukaste flyktingarna, som hungerstrejkat länge och sitter i rullstol, utbröt protester och vädjanden att polisen skulle ta det lugnt. 

– Polisen besvarade de upprörda känslorna med mer våld och hånade flyktingarna med att det var ”lek och hobby” för dem. Detta sa de till flyktingar som flytt bomber i Gaza och riskerar att dö om de utvisas till Egypten, säger Patrik Berg från Rättvisepartiet Socialisterna som befinner sig på plats.
Amer Mohammed Ali (RS), som höll ett tal när polisen kom till platsen om varför flyktingarna inte kan utvisas till Egypten, blev tillsammans med ett flertal andra gripna när de försökte gå emellan de hungerstrejkande och polisens utfall. I skrivande stund sittblockerar flyktingar och asylaktivister Migrationsverkets entré.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!