Finland mot unik vårdkonflikt?

2007-10-31 13:11:12
Den 19 september träder massuppsägningar inom sjukvården i kraft. Omkring 12 800 anställda har hörsammat fackförbundet Tehys uppmaning att säga upp sig. Ytterst få har varit beredda att dra tillbaka sina uppsägningar, trots hårda påtryckningar från arbetsgivarna och hets mot facket.
I Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har nästan 3 000 sjukskötare sagt att de lämnar sina jobb om massuppsägningarna blir verklighet. Bara 70 har dragit tillbaka sina uppsägningar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!