För en socialistisk värld

2016-07-13 11:42:37
Att sommaren är här och folk har semester i både sinne och kropp märks i det svalare intresset för politiska frågor just nu. Det betyder dock inte att kampen och behovet av en annan politik är mindre för det.

Nu har Offensiv sitt årliga sommaruppehåll, vilket innebär att nästa nummer utkommer den 28 juli. Då blir det fokus på hbtq-frågor och normkritik inför Stockholm Pride 2016, där RS och Offensiv självklart deltar och ingriper i. Att etablissemangets partier deltar på Pride samtidigt som de har genomfört en historisk försämring för hbtq-flyktingar är en skymf mot den stolta kamptradition för människors lika värde som Pride är sprunget ifrån (Pride uppstod efter Stonewallupproret 1969).

Därför behövs Rättvisepartiet Socialisterna och den internationella organisation vi är den svenska sektionen utav, CWI, som aldrig sviker sina politiska principer. Vi står orubbligt på arbetarklassens, de förtrycktas, de fattigas och de exploaterades sida i kampen. Vi organiserar, mobiliserar och uppmanar till kamp överallt där vi finns, i alla lägen, runtom i hela världen. RS politiska program kortfattat och i punktform hittar ni till höger bredvid denna text.
Därför behövs ditt ekonomiska bidrag. Vi är direkt beroende av människors aktiva stöd till kampen för en bättre värld. Stöd den socialistiska rörelsen – sätt in ditt bidrag på PlusGiro 87 96 49-2. Swisha ”100” till 123 240 32 85 eller SMS:a ”Offensiv 100” till 72550. Tack!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!