För fasta och trygga jobb!

2010-08-25 17:19:54
Utvecklingen mot allt fler o­säkra jobb; vikariat, visstidsanställningar, använd- ning av bemanningsföretag o s v, är något som politikerna undviker att tala om i valrörelsen.

– Strejken på Lagena i Haninge sommaren 2009 (Systembolagets la­ger), mot bemanningsföretag, satte fokus på frågan om bemanningsföretag och otrygga jobb. Rättvisepar­tiet Socialisterna (RS), som har två mandat i Haninge kommunfullmäk­tige, gav fullt stöd till strejken, sa Per-Åke Westerlund, ordförande för Rättvisepartiet Socialisterna, när han besökte Luleå uner förra veck­an.
– I och med ”heltidsprojektet” för omsorgspersonal i Luleå kommun har antalet delade turer ökat. RS var det enda parti som varnade för detta, att om alla som vill ska ges rätt till heltid – utan att det får kosta en krona extra – så kommer det att bli fler delade turer. Självklart ska alla ges rätt till heltid, men inte på bekostnad av arbetsvillkoren. RS kämpar för mer resurser till omsorgen, säger Carolina Löf, andranamn på RS kommunvalsedel i Luleå och vikarie inom äldreomsorgen.
RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!