För femte året i rad hölls HBTQ-festivalen i Göteborg

2011-06-08 12:34:45
Göteborg hade under HBTQ-festivalen, som hölls den 1-5 juni, festlig och trevlig stämning, men det är synd att HBTQ-frågan avpolitiserats av många.

Rättvisepartiet Socialisterna  (RS) och HBT-Socialisterna riktade under festivalen uppmärksamhet på HBTQ-flyktingars situation, där vi bl a drev kampanj för Karyna och Irinas rätt till asyl. Tillsammans med RFSL i Karlstad ordnade RS så att de kunde komma ner till Göteborg under festivalen. När vi frågade vad som varit det bästa med vistelsen, svarade de:
– Ni har varit det bästa. Ni skapade atmosfären för oss här på festivalen. Samtidigt var varje dag en fest och en fantastisk upplevelse, och vi har träffat många fantastiska människor. Vi trodde inte att det fanns så många som var beredda att kämpa för vår sak. Tack för att ni finns för oss!
RS och HBT-Socialisterna höll även i tre seminarier under festivalen, ”Upp till HBT-kamp på skolor och arbetsplatser!”, ”Kamp mot rasism och homofobi – hur stoppa SD?” och ”BDSM och Feminism”.
Festivalen rundades av med en stor parad, omnämnd som Regnbågsparaden. Uppskattningsvis deltog omkring 3 500-4 000 i själva paradtåget.
Robert Bielecki

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!