Förstamajrapporter

2010-05-03 16:58:57
Köpenhamn

Rättvisepartiet Socialisterna i Malmö/Lund deltog under egen flagg i Enhedslistens Första maj-firande i Köpenhamn. Det lyckade deltagandet var politiskt berikande och peppande för kamraterna och är en del av den satsning som CWI gjort i Danmark, sedan ingripandet kring COP15 i höstas. Enhedslistens Första maj-firande med orkestermusik och politiska tal, toppades av en mäktig demonstration med omkring 2000 deltagare. 

1:a maj i Köpenhamn

Malmö

Rättvisepartiet Socialisterna Malmö/Lund framförde en förfrågan om deltagande i Vänsterpartiets Första maj-tåg i Malmö, men blev återigen nekade till detta. Det är beklagligt att Vänsterpartiet försöker att tysta ner politiska tendenser, då man tycks betrakta mångfalden som ett hot istället för ett naturligt och  politiskt berikande inslag.

RS nekades deltagande i Vänsterpartiets 1:a maj-tåg i Malmö

Uddevalla

I lördags organiserade Rättvisepartiet Socialisterna för första gången en egen första maj-manifestation i Uddevalla. Manifestationen gick under parollen ”Socialistiskt första maj – vi vägrar betala kapitalismens kris”. Manifestationen samlade ungefär 25 personer och hade ett tydligt antifascistiskt tema. 

Antifascism i fokus på Socialistiskt Första Maj.

Sundsvall

Vårt 1 maj initiativ i Sundsvall tillsammans med SSF, SUF och SP samlade runt 75 personer. Runt om i landet har det varit bra demonstrationer och möten.

1 maj

Göteborg

Med parollen ”vi vägrar betala kapitalismens kris” marscherade Rättvisepartiet Socialisterna på 1 maj i Göteborg. För tredje året i rad så organiserade man ett eget tåg. Dagen började traditionsenligt i antifascismens tecken 11.00 på Masthuggstorget i en manifestation för de spanienfrivilliga, de svenska arbetare som gjorde gemensam sak med socialisterna i Spanien i kampen mot Franco under 30 talet, detta organiserades av Hamnarbetarförbundet.

Socialistiskt 1 maj i Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!