”Försvara hyresrätten – res motstånd”

2009-05-20 11:20:17
Kandidat nr 9: Elin Gauffin, hyresaktivist, Stockholm:

– De senaste två åren har försvaret av allmännyttan varit min viktigaste kampanjfråga. Var ska min dotter bo om allmännyttan avskaffas? Hemlösheten ökar i hela världen i spåren av massarbetslöshet och bolånekris. Om vi inte sätter stopp för angreppen på allmännyttan och hyresrätten nu, kommer framtidens generationer att leva trångt, ohälsosamt och supersegregerat.
– Jag har varit aktiv socialist i Offensiv/Rättvisepartiet Socialister­na sedan 1989. ArbetarInitiativet känns som ett av de mest nödvändiga projekt jag har varit med om.
– ArbetarInitiativet kan inte ensamt resa det motstånd som behövs. Men vi kan till många tusen personer lansera en nödvändig politisk idé och samla krafter för fortsatt kamp.
– ArbetarInitiativet är inget torrt valprojekt. Vi driver frågor hela tiden, samlar organisationer och enskilda i konkret försvar av jobb och välfärd. Genom att sätta sig kan arbetare förhindra nedläggning av fabriken, ge-­nom att hundratals människor omring-ar sjukhuset kan det räddas.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!