Försvara hyresrätten – Sälj inte Dalen

2007-10-03 14:34:57
Den 24 september lämnade Sälj inte Dalen in 373 namnunderskrifter för upprustning av Dalen och till försvar för hyresrätten till Svenska bostäder. De togs emot av förvaltaren Zara Strandberg.

Vi hoppas att Dalenbornas engagemang ska leda till nånting liknande det som sker i Husby, där Svebo investerar 100 miljoner kronor per år i bland annat upprustning, förbättrat underhåll och trygghetshöjande åtgärder, allt efter påtryckningar och engagemang från de boende.

Mer än hälften emot

På Rönnbärsgården har vi samlat in namn på de som inte vill ha bostadsrätter, för att visa ombildningsivrarna att det inte är någon idé för dem att lämna in intresseanmälningar.
Det har gått väldigt bra och vi kan nu visa att mer än 50 procent av de boende på vår gård är emot ombildningar. De boende i 52 av 102 lägenheter har skrivit under, och då har inte alla varit hemma när vi knackat på.
I en port där alla öppnat är förhållandet: 11 mot bostadsrätt, 2 för och 2 som inte bestämt sig.
Att stoppa utförsäljningen av kommunala hyresrätter är en ödesfråga.

En ödesfråga

I en ny undersökning från Hyresgästföreningen visas att hälften av alla unga vuxna saknar egen bostad, att varannan i kranskommunerna tvingas bo kvar hos föräldrarna och att de flesta av de som saknar bostad vill ha hyresrätter.
För att tillgodose behovet krävs 37 000 nya lägenheter i länet, varav 17 000 bara i Stockholms stad. Men många av de planerade nybyggena av hyrerätter ställs just nu in till följd av slopade investeringsbidrag.
Ola Olofsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!