Fortsatt Bergsjön reser Motstånd

2013-05-18 07:59:13

foto: Elias Theodorsson
Hyresgästkamp mot Bovista på ett stormöte den 14 februari. Kampen för bra och billiga hyresrätter fortsätter.

Efter att Rättvisepartiet Socialisternas kampanj satt effektiv press på Bovista och tvingat fram löften om åtgärder går man nu vidare i kampen för ett drägligt boende och för en upprustning av sitt område. Nu planerar man tillsammans med boende en uppvaktning av Bovista där de bjuds in att svara på de boendes frågor och kritik.

Alla löften är skrivna i sand fram tills dess att de är genomförda, var kontentan från det senaste bomötet på Backegårdsskolan i Bergsjön.
– För en dryg månad sedan blev jag lovad renovering, men sedan dess har jag inte hört från Bovista och inte fått något besked om när de ska börja. Även om en översyn av lekplatserna har gjorts så vet vi fortfarande inte när man kommer att göra i ordning dem, säger en av de aktiva i nätverket Bergsjön reser Motstånds arbetsgrupp till Offensiv.
Därför har nätverket nu beslutat att återigen bjuda in representanter från Bovista, att ställas till svars inför de boende. Av de löften som gavs under våren – renoveringar, en upprustning av utemiljö och lekplatser – har ännu inget praktiskt genomförts.
– För någon vecka sen var det en brand i ett av garagen. Någon hade satt eld på bildäck som staplats på hög i ett av utrymmena.
Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv har varit i kontakt med hemtjänstpersonal som arbetar i lägenheter i området och även de vittnar om svåra förhållanden.
– Många vi är hemma hos har det illa ställt, men Bovista är sämst, säger Anki Andreasson som jobbar på vikariejouren nattetid på Atmosfär-, Kosmos- och Zenitgatorna, och fortsätter:

– Det är just den hemska miljön man slås av. Vi är ju där på kvällar och nätter och det är ruggigt, man blir deprimerad av området.
På hennes arbetsplats har man nu diskuterat om personalen ska få risktillägg för den arbetstid som de utför i området.
Inför manifestationen kommer Bergsjön reser Motstånd och RS att dela ut fler flygblad och sprida information om protesten.
Vi uppmanar alla boende och dem som arbetar i området att sluta upp i nätverket Bergsjön reser Motstånd!
Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!