Fortsatt fackligt gräsrotsuppror

2009-05-13 20:55:45
– Det är ingen brist på fina ord. Men nu krävs handling för att LO ska sätta sig i respekt hos arbetsgivarna och regeringen samt återvinna förtroendet från medlemmarna.
    – Det behövs en ny facklig ledning som kan visa vägen i kampen mot varsel och lönesänkning. Vi behöver fackliga företrädare som inte ser förtroendeupp­drag som ett sätt att göra karriär.

Det säger Bilbo Göransson som var med och träffade LO-ledningen i måndags. Bilbo är också en av ArbetarInitiativets kandidater i EU-valet.
Bilbo Göransson är en av många fackliga företrädare som skrivit under det upprop som kräver en massiv protestdag mot kapitalismens kris och all högerpolitik när riksdagen öppnar den 15 september.

I media efter träffen har det framställts som att de som mötte LO-toppen var nöjda med de svar de fick. Det stämmer inte. Visserligen menade LO:s ordförande att LO måste bli ”mer mobiliserande” och uttalade sig för en manifestation i höst. Mer konkret blev det inte och därför krävs fortsatt fackligt gräsrotsuppror.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!