Fortsatt kamp för att rädda Biskopsgårdens Folkhögskola

2010-02-10 17:39:11
De kämpande eleverna på Biskopsgårdens Folkhögsko­la har satt press på skolledningen och politikerna. Nu går kampen vidare för att rädda Folkhögskolan.

Vid ett möte på Folkhögskolan i tisdags (den 9 februari) producerade eleverna flygblad och affischer inför en ny demonstration.
På mötet gav Murat Solmaz, en av de ledande i protesterna, svar på tal till Glady Yanellis (S), ordförande för Göteborgs Folkhögskola, påstående  om att hon gärna skulle vilja att skolan är kvar men att ”vem ska betala för lokalerna”:
– Det är helt vilseledande. Lokalhyrorna är redan betalda av riktade bidrag från regionen. Det är pengar som dras tillbaka om skolan dras ned, säger Murat.
– Dessutom har SDN sagt att de nu är beredda att skjuta till 900 000 kronor till skolan. Detta är pengar som inte går till skolan om den läggs ned, säger Murat.
Eleverna kan vinna kampen om folkhögskolan. Redan idag har de vunnit lärdom att gemensam kamp lönar sig och sett styrkan i gemensamma protester.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!