Fortsatt SD-cirkus i Hässleholm

2017-04-05 17:49:33

foto: Flickr


Den 27/2 i år röstades SD fram till flera höga poster inom Hässleholms kommun. Bland annat valdes SD:aren Ulf Erlandsson till kommunalråd och SD fick även posten som vice ordförande i kommunfullmäktige. Detta som ett resultat av de allt starkare rasistiska vindarna i Skåne där högerkrafterna håller på att omgruppera sig.

Om det vore val idag skulle SD få nästan 30 procent av rösterna i Skåne, och tillsammans med Moderaterna fick de egen majoritet i flera kommuner.
Den 22 mars avslöjade SVT att Ulf Erlandsson har skrivit rasistiska inlägg på sin Facebooksida samt vägrat betala tillbaka felaktigt utbetald ersättning. Den 26 mars avgick Erlandsson från alla politiska uppdrag. Dagen efter avgick ytterligare sex SD-ledamöter från sina politiska uppdrag i protest samt lämnade Sverigedemokraterna. Den politiska cirkusen på högerkanten fortsätter samtidigt som extremhögern mobiliserar.
Den 4 mars genomfördes en så kallad Folkets demonstration i Trelleborg till stöd för polisen Peter Springare som skrivit rasistiska inlägg på Facebook. Folkets Demonstration består av olika högerextremister och SD:are. Den nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen deltog också.
För en vecka sedan delade Nordiska Motståndsrörelsen ut flygblad i Lund. Det är länge sedan man såg nazister på gatorna i Lund.

Regeringen Löfvens anpassning till SD:s rasistiska politik, med avskaffande av asylrätten, stängda gränser för flyktingar, jakt på och utvisning av flyktingar, ökade resurser för polisen att jaga flyktingar och invandrare överhuvudtaget, och den fortsatta nedrustningen av den offentliga sektorn (sjukvård, skolor och omsorg), gynnar högerkrafterna i allmänhet och SD i synnerhet. S-regeringens politik har öppnat dörren för en högeroffensiv.

Nu måste kampen mot högerpolitiken intensifieras! Årets Första maj måste bli en kraftfull manifestation mot regeringens högerpolitik, mot borgarna och de öppet nazistiska grupperna.
Vi uppmanar alla socialister, även inom socialdemokratin och SSU, inom fackföreningsrörelsen, inom Vänsterpartiet och Ung Vänster samt andra som anser sig vara socialister till mobilisering mot rasism och nazism, för ett återinförande av asylrätten, upprustning av välfärden, gemensam kamp för avtalsenliga löner, fasta jobb, bostäder, vård och utbildning för alla. Internationell solidaritet med arbetare och fattigas kamp mot förtryck, terrorism och krig. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!