Fortsatta protester mot bussavtalet

2011-06-15 12:18:00
De protestlistor mot Kommunals undermåliga bussavtal, som Offensiv har berättat om i tidigare artiklar, har redan undertecknats av minst 1 000 bussförare och sprids nu enligt uppgift på flertalet garage i Stockholm.

Förarna reagerar starkt när de får klart för sig hur många tu­sen kronor, nästan 7 000 kronor, de förlorar när deras baktunga 3,5 procent jämförs med Transports framtunga avtal.
Bara 0,9 procent från den 1 augusti 2011 och 2,6 procent från den 1 juni 2012 under en uppåtgående konjunktur, då det borde vara dags för ”pay back time” är extremt illa.
– ”Va f-n, är det så här jävla dåligt?”, är en vanlig reaktion, berättar Petri Myllykoski, en av initiativtagarna som kör buss för Nobina vid Tyresögaraget.
Ryktet säger att man till och med på arbetsgivarsidan är förvånade över att man ingenstans kommit med den kontroversiella ”börja/sluta-frågan”, och som kan bli ännu svårare när den nya kollektivtrafiklagen träder ikraft.
– Till och med de vill väl ha någon klarhet i hur man ska hantera det här i framtiden.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!