”Framtidens skola” – striden är inte över

2017-05-04 21:04:19

foto: Yonggang Cui
”Barnens första maj” i Luleå samlade ett 60-tal personer.

Återigen samlade nätverket Hela kommunen ska leva och lära till manifestation på första maj. ”Barnens första maj” samlade omkring 60 personer på Köpmantorget i Luleå.

Manifestationen knöt an till det fortsatta motståndet mot ”Framtidens skola”, stordriftsomställningen av skola och förskola, till behovet av protester mot nedskärningarna på förskolan och för resurser för barn med särskilda behov.
Arne Nykänen från Sunderbyns arbetsgrupp berättade om den forcerade sammanslagningen av Kläppen- och Hemängsskolan.
Thomas Söderlund åskådliggjorde, med hjälp av duplo, de stora nedskärningar som påtvingas förskolan med hjälp av statistiska jämförelser som är ”rena fruktsalladen, snarare än äpplen mot äpplen”.

Catrin Söderlund från Attentions föräldraförening uppmanade den socialdemokratiska kommunledningen att skämmas för sitt svek mot barn med neuropsykologiska funktionshinder, som inte får den hjälp de har rätt till i Luleås skolor.
Barnen stod för jättesåpbubblor, ballonger och lek på torget.
Nomanyano Shange, 9 år, avslutade manifestationen med att sjunga True Colours – just innan S-tåget passerade en bit bort döljande sina ”rätta färger” bakom röda fanor. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!