Frankrike: Strejk mot skolnedskärningar

2008-12-03 15:47:14
Den 20 november demonstrerade mer än 250 000 lärare och elever i Frankrike samtidigt som hälften av alla lärare var ute i strejk.
Protesterna riktade sig mot de stora nedskärningar som drabbar hela utbildningssystemet, från förskolor till universitet.

Då strejken blev lyckad, med massiv mobilisering, öppnar den upp för en landsomfattande strejkrörelse.
Fackföreningsledningen befinner sig under stor press att utlysa en ny strejk mycket snart, men vägrar än så länge att göra det.

CWI i Frankrike, Gauche Révolutionnaire, för fram kravet på en gene­ralstrejk i december kring gemensam- ma mål som att stoppa privatiseringar och nedskärningar i offentliga sektorn och att stoppa nedläggningar och avskedanden i den privata sektorn.

Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!