”Franska metoder för att rädda jobben”

2009-04-29 19:56:11
ArbetarInitiativet – ett valsamarbete mellan Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Partiet och oberoende kan- didater – är ett antikapitalistiskt alternativ i EU-valet.

ArbetarInitiativets valrörel­se har fått en flygande start med flera uppmärksammade aktioner, som t ex för demokratiska och kämpande fack – avgå Wanja Lundby Wedin i Umeå, en protest mot den stora banksvindeln utanför Swedbanks bolagsstäm­ma i Stockholm samt en landsomfattande aktion mot regeringens huvudlö-sa förslag att avreglera den spårbundna persontrafiken.
ArbetarInitiativet är ett kämpande alternativ, som exempelvis deltar i kampen mot skolnedskärning­ar runt om i landet.

ArbetarInitiativet ger fullt stöd till Volvoarbetarnas kamp mot de senaste varslen.
Med dagens varsel på Volvo fortsätter direktörer och aktieägare att bombardera de anställda. Hela fordonsindustrins framtid är akut hotad. Nu krävs franska metoder – aktiv kamp. Staten och löntagarna måste ta över, menade ArbetarInitiativet samma dag som Volvos senaste varsel kom.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!