Gatuteater mot bankchefernas snabba cash

2010-02-17 15:55:10
Storbankernas direktörer får dela på 5 miljarder kronor. Detta efter ett år då de försatt ekonomin i kris. För att åskådliggöra detta satte Unga Kräver Jobb och Grön Framtid upp en gatuteater utanför Swedbank i Haninge centrum, som för dagen fick byta namn till Swedpank.

– Insamlig till min bonus, vi har ba­ra fått dryga miljonen i kompensation!, provocerade Mattias Bern- hardsson, utklädd till bankdirektör.
Svaren lät inte vänta på sig:
– Bankerna har fått 20 miljarder kronor i räddningspaket. Var är räddningspaketet till välfärden och till jobben?, utbrast de ”unga och arbetslösa”.
Även förbipasserande engagera­de sig i teatern och kom med förslag till bra repliker.

Gatuteatern kommer att sättas upp fler gånger.
På det första Unga Kräver Jobb och Grön Framtid-mötet på Kulturama bestämdes att nästa teater kommer att utspela sig utanför Swedbank på Hamngatan kl 15.00 på torsdag.

Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!