Göteborg: Demonstrera mot Nato

2007-05-09 12:55:06
Högerregeringen smyger nu allt närmare en svensk anslutning till militäralliansen Nato.

Den 10-13 maj fylls Göteborgs hamn med 43 krigsfartyg från Nato. Närmare 10 000 sjömän från 17 länder kommer att gästa hamnen för den största marina militära övningen i Östersjön i modern tid: Natos övning Noble Mariner som pågår under perioden 14 till 24 maj.
Sverige kommer med två minröjningsfartyg, två korvetter, en ubåt samt andra fartyg att delta som ”fienden” i övningen Noble Mariner.
Totalt deltar omkring 700 svenskar och ett tiotal officerare är med i övningsledningen.

Övar för framtida krig

”Marinövningen Noble Mariner genomförs för att testa stridsberedskapen hos den nya insatsstyrkan Nato Response Force. Styrkan ska kunna sätta in 25 000 soldater som första styrka var som helst i världen efter fem dagars varsel. Försvarsmakten har ansökt om att få anmäla stridsplanet Jas och en ubåt till NRF-styrkan”, skrev Göteborgs Fria Tidning 24 mars.
De senaste 15 åren har Sverige kommit långt ifrån den neutralitetspolitik som man officiellt fört i 150 år. 2005 höll Sverige Natomöte i Åre. Svensk militär deltar i dag i Nato-ledda krisinsatser i bland annat Afghanistan och nu bjuds krigsalliansen in till Göteborg.
RS står för:
  • Stoppa Natosamarbetet.
  • Inga svenska trupper till USA:s krig.
  • Kamp mot USA:s och EU:s krig mot världens fattiga.
  • Global kamp mot imperialism och krig – internationell socialism för fred.
Kristofer Lundberg

Demonstrera 12 maj

GÖTEBORG: Demonstrera mot Nato lördag 12 maj kl 12.00. Samling Gustav Adolfs Torg för avmarsch mot Operan.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!