Göteborg: Elevstrejk mot nedskärningar

2010-11-03 13:55:19
Den 27 oktober strejkade eleverna på Nya Påvelundsskolan i protest mot nedskärningar. Flera hundra elever deltog i protestaktionen.

Kravet från eleverna är att få behål­la bemanningen i bi­blioteket som de drygt 500 eleverna förlorar då en deltidsanställd i biblioteket försvinner i samband med nedskärningar­na.
Eleverna på Nya Påvelundsskolan poängterar att läraren har en nyckelroll när det gäller hans kunskaper om teknisk support på skolan.
De strejkande, hotas nu av skolans rektorer, som i ett brev hem till eleverna skriver att strejken kommer att betraktas som skolk.
Till gp.se sa rektor Anna Dierks att eleverna protesterar förgäves. Men detta var bara ett försök att få stopp på strejken och försäkra sig mot fortsatta aktioner.
Men protesterna satte press på rektor och tjänstemän. Efter protes­terna var kommentarerna samma eftermiddag till GP-TV annorlun­da.
– Vi får sätta oss ned med skolans ekonom och se över budgeten och se om vi kan hitta medel för att om möjligt hitta sätt för ändra detta, åtminstone terminen ut, säger en annan rektor, Gun Lög Valinder, till GP TV.
Nu gäller det för elever och föräldrar att hålla trycket uppe; protester lönar sig. Rättvisepartiet Socia- listerna ger sitt fulla stöd till elevernas protes­ter och krav.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!