Göteborg: ”Medlemmarna vill ta fajten”

2010-04-07 13:41:40
Handels varsel om upptrappad strejk från den 16 april innebar tyvärr också att delar av det tidigare varslet drogs tillbaka. Åhléns Nordstan i Göteborg var en de butiker som skulle ha gått ut i strejk på torsdag den 8 april.

– Vissa medlemmar är besvikna. Vi var på hugget och redo för kamp. Många såg det som en rik erfarenhet att få vara med om en strejk, själv har jag aldrig varit med, säger Lollo Lindholm, ordförande i Handelsklubben på Åhléns Nordstan, som först var uttagen men varslet drogs tillbaka.
– Vi ser det som viktigt att lösa bemanningsfrågan och lönerna, men också rätten till heltid.
– Vi vill ha en lön att leva på och vill inte att bemanningsföretagen tar våra jobb.

– Frågan om heltid är viktig, företag som Ikea har mycket ”ring in”-personal, som tur är har vi inte så mycket sånt här på Åhléns.
– Samtidigt är vi glada att de inte rör ob-tillägget, det brukar de [arbets­givarsidan] ju vilja.
– Det är konstigt att Svensk Handel är så oresonliga. Handeln går bra, de kan gott och väl unna oss lite.
– IF Metalls avtal gav inte så mycket och det är bara att hoppas att det inte påverkar för mycket, avslutar Lollo Lindholm.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!