Göteborg: RS-protest mot SD i fullmäktige

2010-11-10 14:41:03
När Patrik Ehn från SD, tidigare aktiv i nazistiska Nordiska rikspartiet, skulle tala i Göteborgs kommunfullmäktige den 4 november vecklade medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) ut en banderoll med en text mot rasism och högerpolitik.
Ehn avbröts av protester och RS-medlemmar fördes ut ur fullmäktige av polis. Polisen ville försäkra sig mot fler protester genom att avlägsna Kristofer Lundberg, RS Västsveriges ordförande, från centrala Göteborg.
Tidigare samma dag hade GNMR (Göteborgs nätverk mot rasism), som Rättvisepartiet Socialisterna är en del av, organiserat en manifestation utanför kommunfullmäkti­ge.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!