Göteborg: Sjumilaskolan ger massiv uppvisning i kamp

2009-04-01 15:45:44
Flera hundra elever demonstrerade i tisdags mot skolnedskärningar i Biskopsgår- den på Hisingen. Det blev en massiv uppvisning i beslutsamhet från föräldrar och elever. Demonstrationen har också ett brett stöd av lärarkåren.

Stadsdelen Biskopsgården drabbas nu hårt av nedskärningar, en sektor som drabbas extra hårt är grundskolan där otroliga nio miljoner kronor ska sparas i en redan utsatt stadsdel. Hela 50 tjänster kan försvinna.

En av de skolor som riskerar att drabbas värst är Sjumilaskolan. Men protesterna lät inte vänta på sig.
Förra veckan inleddes en skolstrejk på Sjumilaskolan och i tisdags samlades flera hundra lärare och elever i en massiv demonstration.
Elevkampanjen ger fullt stöd till skolstrejken och föräldrarnas demonstration.

Våra förorter har under en lång tid varit hårt drabbade av nedskärningar. Tidigare har stora demonstrationer genomförts i Angered och nu i Biskopsgården.
Detta kan vara början på det förortsuppror som behövs mot nedskär­ningar och klassklyftor för att kräva mer pengar från staten till kommunerna.

Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!