Göteborg: Sverigedemokrater överröstade av antirasister

2010-09-09 15:57:21
I Göteborg överröstades Sverigedemokraterna av antirasister den 5 september.

Bakom demonstrationen stod GN­MR – Göteborgs Nätverk Mot Rasism.
Rättvisepartiet Socialisterna deltar i nätverket och menar att det är av yttersta vikt att SD:s rasistiska högerpolitik inte står obesvarad.
Redan klockan 10.00 på söndagsmorgonen samlades 70 antirasister på Kungsportsplatsen för att stoppa Sverigedemokraterna. När Sverigedemokraterna satte upp sitt bord, omringades de av antirasister som över- öste dem med frågor. Allt gick lugnt till, även om Sverigedemokraternas aktivister brusade upp när deras argument smulades sönder. Efter en timma ansåg polisen att protesten blivit för stor. På polisens uppmaning förflyttade sig demonstrationen ett tjugotal meter bort.

– Sverigedemokraterna är ett parti som än idag har nära kopplingar med nazistiska våldsgrupper. Sverigedemokraternas ersättare i Göteborgs fullmäktige gav vid 21 tillfällen ekonomiska bidrag till SMR, Sveriges våldsammaste nazistgrupp, sa Kristofer Lundberg, från Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg.
De antirasistiska talkörerna blev för mycket och SD packade ihop till ljudet av applåder från ett hundratal personer.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!