Göteborg: Valupptakt 24 mars

2010-03-10 14:20:43
I år ställer ett nytt ­alternativ upp i valet till Göteborgs kommunfullmäktige. Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg ställer för första gången sedan 1998 upp i valet med en valkampanj.

Rättvisepartiet Socialisterna är idag det största partiet till vänster om riksdagen med 8 kommunala mandat i Luleå, Umeå och Haninge. I år ställer vi också upp i bland annat Göteborg och Uddevalla.
RS ställer upp för att ge en röst åt de som kämpar mot nedskärningar på skola och fritid, som tröttnat på privatiseringar och försämringar av vård och omsorg, som vägrar gå med på lönesänkningar och jobbvarsel, för de som vill se ett jämlikt och solidariskt samhälle fritt från kvinnoförtryck och rasism.
RS ställer upp i valet för att ge en politisk röst åt arbetare och låginkomsttagare som under ekonomisk högkonjuktur fick stå tillbaka med argumentet sämre tider kommer och som när krisen slog till förlorade sina jobb.
RS ställer upp i valet under parollen ”vi vägrar betala kapitalismens kris”.
Varför ska arbetare och låginkomsttagare betala en kris skapad av spekulanter, bankirer och deras nyliberala politiker, samtidigt som miljarder fortsätter att regna över de rika i form av bonusar, aktieutdelningar och skattesänkningar.
RS säger nu får det vara nog. Riv upp privatiseringarna, rusta upp skär inte ned, återanställ i industri och offentlig sektor, bygg bort bostadsbristen, stoppa rasismen – försvara asylrätten, höj lönerna.

RS Göteborg
Valupptakt
24 mars kl 18.00
Kulturhuset Blå stället
Angered

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!