Göteborgs förorter i brand

2013-06-13 13:34:35
Anlagda bränder i minst två av områdets tvättstugor, varav en är totalförstörd. Natt mot söndag brann det i Sandeslätt i Göteborg.

– Tvättstugorna är fristående från lägenheterna och öppna dygnet runt och med tanke på svårigheten att få tvättid är det inte alls ovanligt att boende vistas där nattetid. I detta fall var det bara tur att ingen kom till skada, säger Johannes Lundberg, RS Sandeslätt.
Rättvisepartiet Socialisterna fördömer bränderna, vilka natten mot måndag fortsatte i fler förorter och som skadar de boende i arbetarområdena.
– Vi fördömer bränderna, men lösningen är inte bara att ropa på mer polis, säger Amer Mohammed Ali, RS Hammarkullen.
Behovet av RS förortskampanj med ”Förortsåret 2013” visas nu i dagarna än tydligare.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!