Gruvfacken försvarar Bilbo

2007-12-19 13:33:49
”Vi kräver att Kommunal omedelbart avbryter sin skandalösa utredning om att utesluta Bilbo Göransson, ungdomsansvarig i Kommunal sektion 28 i Stockholm.

Bilbo Göransson tog i våras initiativ till ett fackligt upprop för en LO-ledd massprotest mot högerpolitiken och var sedan en av dem som startade Septemberalliansen, ett gräsrotsinitiativ som den 18 september samlade 5 000-6 000 till en stor demonstration i Stockholm på dagen för riksdagens öppnande. För det förtjänar han uppskattning, inte uteslutningskrav.

Motarbeta

Kommunal Stockholms läns ledning valde tyvärr att motarbeta demonstrationen trots starkt stöd i flera sektioner. Och nu ska Kommunals förbundsstyrelse i januari ta ställning till om Bilbo Göransson ska uteslutas för att ha använt fackets kuvert och kopieringsapparat för att bifoga information om demonstrationen den 18 september i ett utskick till sektionens ungdomar.
Att denna anklagelse framförs som grund för uteslutningskrav, trots att styrelsen i Kommunal sektion 28 sagt ja till en mobilisering, är fullständigt absurt.

Upprörande

Det är upprörande att Kommunals ledning på sådana grunder kan använda fackets resurser till maktspråk mot en ung fackligt aktiv som gjort sitt allra bästa både i sitt reguljära fackliga arbete och i försöken att sätta fart på protesterna mot den arbetarfientliga högerregeringen.
Demonstrationen den 18 september bidrog verksamt till opinionsbildningen mot högerregeringen runt årsdagen av dess valseger.
Vi kräver:
  • Stoppa omedelbart den destruktiva utredningen om uteslutning av Bilbo Göransson.
  • Kommunal och hela fackföreningsrörelsen måste använda hela sin förenade styrka till att slå tillbaka mot högerregeringen.
Fackföreningar är och skall vara kamporganisationer, glöm aldrig detta!!

Fackliga hälsningar

Tomas Nilsson
Ordförande/Gruv 4:an
Harry Rantakyrö
Ordförande/Gruv 12:an

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!