Hammarkullen: Rädda biblioteket!

2010-06-02 13:33:46
På fredag den 5 juni, klockan 14-17, samlar Hammarkullen mot nedskärningar – för en levande förort till manifestation mot nedskärningarna. Boende är oroliga över bibliotekets framtid och mobiliserar nu sitt försvar.

– Biblioteken fungerar som en viktig informationskälla och är en kunskapsspri­dare, säger Amer Mohammed Ali, med- lem i Rättvisepartiet Socialisterna och aktiv i Hammarkullen mot nedskärning-ar – för en levande förort.
– Biblioteket är en social och demokratisk institution, samt en betydelsefull mötesplats för såväl äldre som barn och unga. För Hammarkullen är det mer än ett bibliotek. Biblioteket är utan tvekan en verksamhet som fyller en viktig samhällsfunktion, fortsätter Amer.
Bara mobiliseringen till manifestationen har satt press på politiker och tjänstemän som börjat kontakta media för att sprida att biblioteket inte alls är hotat.

– Vad de säger är att enda skillnaden är att Hammarkullens Folkets Hus inte längre ska ha hand om biblioteket utan att förvaltningen ska ha det ansvaret.
– Men att ’inte lägga ned’ kan på nedskärningspråk betyda att biblioteket flyttas till Hammarkulleskolans skolbibliotek. Det skulle innebära en nedläggning i praktiken, men kallas något an- nat, varnar Amer.
Därför reser Hammarkullen mot nedskärningar parollen ”Bevara biblioteket”. Det är ett krav som inte bara är emot nedläggning, utan där man även vill behålla biblioteket på den plats det finns idag, mitt på torget.

Skulle biblioteket flyttas skulle det innebära ytterligare en verksamhet bort och ett steg till i att ta död på torget, som idag lyser tomt då det mesta av verksamheten har skurits bort. Bibliote-ket är det enda som finns kvar.
–  Vi får därför inte låta oss luras. Allt tal från politiker är inget värt förr-än det har klubbats i nämnden och vi kommer att ha hög beredskap för protester och nätverket växer sig hela tiden starkare.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!