Hammarkullen rustar för skolstrid

2011-11-16 13:03:52
Det rådde total enighet på Emmaskolans föräldramöte mot de planerade omorganiseringarna inom skolan i området.
En föräldragrupp valdes att samordna de kommande veckornas intensiva mobilisering. Närmast ett gemensamt föräldramöte för föräldrar i skola och förskola i Hammarkullen.

Åttio personer kom till mötet där förslaget från tjänstemännen sammanfattningsvis presenterades och därefter en introduktion om Emmaskolans pedagogik och tankesätt hölls. Även föräldrar från Röseredsskolan kom, då deras barn direkt påverkas av omorganiseringen.

Det råder ingen tvekan om att personalen hade hoppats på ett annat sätt att fira Emmaskolans 20-årsjubileum som inträffar år 2012, än att hela tanken med skolan raseras om förslaget går igenom.
Lika eniga som föräldrarna var mot förslaget, var de i frågan om att barnen byter skola och område om omorganiseringen genomförs.
– Vi samlar till ett stormöte och bjuder in politikerna som ska fatta beslutet, var budskapet från flera föräldrar.
– Räcker inte det så håller vi barnen hemma, sa en förälder spontant och möttes av applå­der.

Ett stormöte för föräldrar i ­hela Hammarkullen hålls nu på torsdag den 17 november 18.00 i Hammarkullens Folkets Hus.

Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!