Hammer Hill Hip Hop Festival

2013-08-14 10:44:00
Hammarkullen förbereder för ett stort hiphopevent. Den 24 augusti sker Hammer Hill Hip Hop Festival. Det är Kwaai, det hittills största hiphoputbytet mellan Sverige och Sydafrika, som letat sig till Hammarkullen, Göteborg.

Sensommaren 2013 sker en turné där de sydafrikanska artisterna uppträder i svenska förorter.
– De kommer uppträda tillsammans med svenska artister, såväl kända som lokala hiphop-artister och kollektiv, berättar Kristofer Lundberg, Rättvisepartiet Socialisterna Västs ordförande som också är med i arrangörsgruppen för festivalen.
En av de som står på scen är Jeremiah.

– Jeremiah är en Angeredsprofil inom hiphopgenren, han är ena halvan av duon ST/ all init som släppte sin första platta redan 2001. Han var del av Göteborgs-kollektivet ”Roten Gothen” och har jobbat med ett flertal av hiphopeliten och har nu släppt sin första debut-EP ”These are the Times” med videon ”One more chance ” och en remix på Drake ”headlines”, säger Enver Ramirez från Hiphopkollektivet Dirty Crowd.
Arrangemanget  är ett resultat av att en rad svenska artister, några av de mest framgångsrika inom hiphop och reggae, i december åkte till Kapstaden och Johannesburg för ett samarbete med lokala rappare. Bland de svenska artisterna återfinns namn som Chords, Adam Tensta, Syster Sol, Cleo och Mofeta & Jerre.

Det hela utvecklades till ett samarbete med sångare/sångerskor, musiker och producenter. Nere i Sydafrika fick projektet med sig en rad kända artister som Driemanskap, Kanyi, DJ Tha Cutt, Jack Parow m fl. Artisterna spelade in en skiva som nu resulterat i albumet “Worldwide” som släppes den 6:e juni i år.
Att det blir Hammer Hill Hip Hop Festival är tack vare ett initiativ av Hammarkullens Folkets Hus som tillsammans med lokala föreningar skrapat ihop pengar och organiserar eventet.
På torget kommer föreningar med tält och olika aktiviteter kopplade till hiphopens fyra element som MC, Breakdance, DJ och Graffiti finnas.

Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!