Hbt-flyktingar utvisas till döden

2011-08-03 19:46:05
År 2009 hade inte Migrationsverket gett asyl till en enda hbtq-person som flytt på grund av förföljelse och förbud i hemlandet, med argumet att de kan dölja sin läggning.

Situationen för hbtq-personer världen över världen är fortfarande kritisk. Homosexualitet är bland annat förbjudet i 76 länder. Idag kan vi dock ge exempel där man genom att pressa Migrationsverket och regeringen lyckats få uppehållstillstånd för ett fåtal hbtq-flyktingar.
Rättvisepartiet Socialisterna driver en kampanj för det lesbiska paret Karyna och Irina, som idag hotas av utvisning till Vitryssland där paret systematiskt utsatts för våld och trakasserier.
Behovet av en stor och kämpande asylrörelse är skriande.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!