Hbt-socialist utsatt för hatbrott

2011-11-13 11:20:52


Linn Bensryd.

”En man i 30-årsåldern ringde på dörren till lägenheten i Bergsjön”. Linn Bensryd är hbt-aktivist och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna. Förra veckan utsattes hon för hot och trakasserier.

Linn själv, som står på lägenheten, var inte hemma när mannen ringde på. Det var däremot den  9-åriga dottern till hennes inneboende, som kikade ut genom brevinkastet och frågade vad mannen ville.
Mannen skrek att han skulle in i lägenheten. Han hotade flickan och frågade var ”den jävla horan” var och annat som inte lämpar sig i tryck. Mannen gick också lös på dörren med kniv och ristade in ett kristet kors och skrev ordet kuk.

Mannen återkom också på fredagen och sparkade på dörren. Även under lördagen syntes mannen, som färdas på en röd moped, till i närheten av lägenheten i Bergsjön där Linn bor. Händelsen är polisanmäld och polisen rubricerar det hela som hatbrott och skadegörelse.
– Jag kandiderade som hbt-socialist i valet för Rättvisepartiet Socialisterna och är aktiv i hbt-frågor, det är uppenbart vad hoten riktar sig mot, säger Linn till Offensiv.
Linn och hennes inneboende har efter några dagars bortavaro återvänt till lägenheten. På grund av säkerhetsskäl är de dock inte ensamma i lägenheten.
5 140 hatbrott anmäldes år 2010. Drygt 800 hatbrott riktade mot hbt-personer anmäldes under 2010 rapporterar BRÅ. Från 2009 fram till 31 mars 2011 har bara åtta procent av de anmälda hatbrotten uppklarats, vilket visar att polisen inte kan garantera säkerheten för brottsoffer.

Rättvisepartiet Socialisterna kommer att besvara hoten genom en kampanj i området. Vi kommer att informera boende i området om vad som har hänt och hålla en demonstration mot homofobiskt våld.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!