HBTQ-kämpe får uppehållstillstånd

2016-11-23 14:46:24

foto: Lina Rigney Thörnblom
Daniel Kamau

Daniel Kamau har fått uppehållstillstånd! Han är en känd företrädare för RFSL Newcomers och har varit på flera demonstrationer med Folkkampanjen för asylrätt i Stockholm. I våras blev han medlem i Rättvisepartiet Socialisterna och deltog på kongressen i maj.

Här är hans hälsning till Offensiv:

”Efter lång väntan har jag till sist fått tillstånd att stanna i Sverige. Jag är så glad och det enda jag ångrar med att vara bög är att jag dolde det så länge. Jag gav upp min ungdom på grund av dem som jag fruktade när jag kunde varit någonstans och älskat någon. Till dem som fortfarande inte kommit ut – gör inte det misstaget, livet är för kort.

Jag uppskattar och älskar allt som Jasmine, Tina, Andres och alla frivilliga på RFSL gör för RFSL Newcomers.

Och till Offensiv, tack för er hårda kamp för allas rätt. Till kamraterna – ni är fantasiska människor, jag hälsar till er alla.”

Daniel Kamau har fått tre års uppehållstillstånd, vilket numera är standard för flyktingar (skyddsbe-
hövande får bara 13 månader). Han gör nu praktik på en cateringrestaurang och pluggar på SFI.

– Jag kommer aldrig att sluta kämpa, säger han med ett brett leende. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!